Novosti

Obavijest korisnicima grobnih mjesta na kojima su nastala oštećenja uzrokovana potresom

Obavijest korisnicima grobnih mjesta na kojima su nastala oštećenja uzrokovana potresom

Poštovani,
 
želimo Vas informirati o novonastaloj situaciji koja je uzrokovana potresom u nedjelju 22.3.2020. godine.

Gradska groblja su otvorena za posjetitelje kojima je dozvoljen ulazak na groblja, ali isključivo na vlastitu odgovornost.

Mirogojske arkade su ograđene te nije dozvoljen pristup unutar arkada i crkve Krista Kralja te molimo posjetitelje za povećani oprez. Iz navedenog razloga na našoj web stranici dostupna je „Virtualna šetnja mirogojskim arkadama i Kapelom Krista Kralja“. Virtualnu šetnju smo snimili za naše Korisnike kako bi sami mogli pogledati da li im je grobno mjesto oštećeno bez dolaska na groblje.
 
S obzirom na veliki broj oštećenih grobnih mjesta na groblju Mirogoju kao i na svim ostalim zagrebačkim grobljima, naše ekipe još uvijek vrše izvide i foto dokumentiraju svako grobno mjesto koje je oštećeno, pripremaju materijal koji se također postavlja na našu Internet stranicu. Pretražuje se preko upisa pokojnika ili upisom lokacije grobnog mjesta – polje, razred i br. gr. mjesta ili klikom na poligon grobnog mjesta na karti gdje ćete naći podatke o pokojniku, lokaciju na karti i fotografije. Ukoliko je snimljeno Vaše grobno mjesto ponuditi će se mogućnost pregleda pod nazivom „Fotografije“. Nadogradnja sustava kako bi se to omogućilo je napravljena, ali još nisu obrađena sva grobna mjesta te Vas molimo za još malo strpljenja.
Kako je to sveobuhvatan posao i kako ima preko 6000 oštećenih grobova, proces dokumentiranja će trajati najmanje mjesec dana.
 
Svi korisnici koji su imali svoju policu osiguranja, po istoj će naplatiti štetu ako je tako ugovorena, svi ostali koji nemaju policu potrebno je izvršiti prijavu štete od elementarne nepogode pa će se tako moći naplatiti sukladno zakonskim propisima koji definiraju elementarnu nepogodu.
 
Ukoliko vam je spomenik oštećen padom drugog spomenika, tada ćete štetu moći naplatiti od korisnika grobnog mjesta sa kojeg je pala ploča i oštetila vaš grob.
 
S obzirom na proglašenje elementarne nepogode prijavu oštećenja s te osnove moraju izvršiti vlasnici sami kao i svu ostalu imovinu oštećenu u potresu na stranicama Grada Zagreba „Prijava štete od potresa“ koja se može izvršiti on-line ili pute obrasca koji je dostupan na stranici ili u uredima lokalne samouprave.
 
Napominjemo Korisnike da nadoknada štete nastale na individualnim grobnim mjestima nije pokrivena s policom osiguranja ZGH Podružnice Gradska groblja. Ukoliko stranke imaju osigurana svoja grobna mjesta od potresa, svoje zahtjeve mogu predati osiguratelju, a Gradskim grobljima se obratite za dostavu zapisnika i fotografija.
 
S poštovanjem,
Zagrebački Holding d.o.o.
Podružnica Gradska groblja