Novosti

Postupanje sukladno epidemiološkim mjerama

Postupanje sukladno epidemiološkim mjerama

 

Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja 08.01.2022. (PDF)
Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obaveznog testiranja - 12.11.2021. (PDF)
Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama - 05.11.2021. (PDF)
 

Od 11. siječnja 2022. godine, važeće su izmjene i dopune Odluke Stožera civilne zaštite RH od 5. studenoga 2021. godine o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja te Odluci Stožera civilne zaštite RH od 12. studenoga 2021. godine o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, Podružnica Gradska groblja obavještava sve stranke, posjetitelje, poslovne partnere, osobe koje su angažirane za obavljanje određenih poslova i druge osobe koje dolaze po bilo kojoj osnovi da se radnim prostorijama, odarnicama, mrtvačnicama te Maloj i Velikoj dvorani na Krematoriju može pristupiti isključivo uz predočenje jednog od sljedećih dokumenata:
 
§  Važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativnom PCR testu
§  Liječničku potvrdu o preboljenoj bolesti COVID-19 (ne stariji od 12 mjeseci)
§  Negativan PCR test na COVID-19 (ne stariji od 72 sata)
§  Negativan BAT test na COVID-19 (ne stariji od 48 sati)
 
Osim toga, potrebno se pridržavati sljedećih nužnih epidemioloških mjera:
 
 - Izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru
- Ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i najmanje 1,5 metar na otvorenom prostoru, obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski
- Ograničenje broja osoba na otvorenom prostoru na kojima je prisutno najviše 50 osoba na jednom mjestu
- Ograničenje broja osoba u zatvorenom prostoru na kojima je prisutno najviše 25 osoba na jednom mjestu
- Na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni, obvezno je nošenje zaštitnih maski ili maski za lice, sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom.
 
Postupanje sukladno Odlukama te izmjenama i dopunama, primjenjuju se od 11. siječnja 2022. godine.

Zahvaljujemo na razumijevanju.
 
Zagrebački holding d.o.o.
Podružnica Gradska groblja